Китай си отдъхва, 83% са оздравелите от COVID-19

Броят на заразените с коронавирус по света надхвърли 156 000 души

Броят на пациентите, заразени с коронавирус в Китай, намалява с всеки изминал ден. 82,7% от всички заразени хора вече са изписани от болниците. Смъртността от коронавирус в КНР към момента е 3,95%, сочат данните на Държавния комитет по здравеопазване.

Според последните данни, броят на потвърдените случаи на коронавирусна инфекция в континентален Китай е достигнал 80 844, от които 66 911 са излекувани и са изписани от болниците, което представлява 82,7% от общия брой на случаите.

В същото време в центъра на огнището, град Ухан, смъртността е 4,91%.

На диаграмата се вижда, че заболеваемостта в Китай е намаляла драстично (в цвят охра), докато в останалата част на света (маркирана в жълто) броят се увеличил силно. Със зелено е отбелязан броят на оздравелите

Броят на заразените с коронавирус по света вече е надхвърлил 155 000 души, сочат официални данни, обобщени от „Франс прес“. Над 5 800 от тези хора са починали.

Реклами

В Турция заразените с коронавирус станаха шестима. Турският министър Фахреттин Коджа съобщи, че е регистриран още един позитивен случай на коронавирус при направения тест. Лицето се е завърнало от религиозно поклонение, така нареченото „умре“, в Саудитска Арабия. Един от предишните случаи на позитивен тест също бе на завърнала се от „умре“ туркиня. В Турция до момента са били тествани 4 015 души за COVID-19.

Властите в Гърция официално потвърдиха смъртта на 4-ти човек заразен от коронавирус. Става въпрос за 53-годишен мъж, който е бил на лечение в Солун. Предишните два случая на починали са на мъже на възраст 67 и 90 години, като и двамата са били със сериозни здравословни проблеми, посочи гръцкото здравно министерство. До вчера в Гърция имаше 190 потвърдени случая на новия коронавирус.

В Южна Корея броят на заразените в събота е достигнал 76 души, което е най-ниското равнище на разпространение на епидемията от 21 февруари. С тези цифри броят на заразените в страната достигна 8 162 души. Броят на смъртните случаи нарасна с 3, достигайки 75 души. 120 се възстановиха за последните 24 часа, с което броят на излекуваните достигна 834.

Ползван източник: http://www.vesti.bg

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.