Кметствата работят. Младите не слушат. Възрастните го гледат лежерно

Ученици от горните класове масово не спазват забраната да не се събират и да спрат интензивното общуване помежду си. С това впечатление остана „Време“ от проведените няколко разговора с кметове на селища в общината. В Попинци дори се събират в двора на училището – явно им е много любимо 🙂. В Оборище също се струпват на куп във вечерните часове. По-малките деца се задържат вкъщи, вероятно в послушание на родителите си. Възрастните обаче също не спазват правилата на 100 %, оплакаха се кметове. И ги предупреждават ежечасно.

Кметствата работят, както и магазините. Понякога хората търсят служителите на кметствата по неспешни поводи което също е нарушение на дисциплината. В сградите на кметствата се правят дезинфекции с подръчни средства, а екипите на повечето места са се заредили сами с медицински маски и предпазни ръкавици.

Интересното е, да не кажем друго, че по магазините се изкупи тоалетната хартия, а сапуните – не!

Реклами

Двамата завърнали се от Европа жители на Бъта вече са с изтекъл карантинен срок. Остава един, наскоро завърнал се жител от Чехия, който трябва да внимава с общуванията и е на вниманието на полицията.

В Попинци няма завърнали се от чужбина хора. Очаквали са прибирането на ромско семейство от Франция, но засега това не се е случило. В селото няма маски и хората там разчитат на спазване на правилата. Донякъде.

В Баня засега няма завърнали се от Европа жители на селото. Възрастните хора обаче напират да си плащат в пощата сметките и неизбежно се струпват, макар и да правят усилия за спазване на дистанция.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.