През границата само с Карантинни карти

10 карантинни случая наблюдава Полицията засега. Всеки момент обаче очакват актуализиран списък от РЗИ с имена на хора, преминали границата от инфектирани страни. А то други вече май няма. Някои от тези 10 случая вече са с преминал карантинен период и заболели няма.

От днес към опасните страни е добавена и Англия, а силно „опасни“ остават Италия, Испания, Германия, Франция, Нидерландия.

Реклами

От днес на границата всеки преминал човек получава т.нар. карантинна карта. С нея е длъжен да уведоми местните власти, главно службите на МВР, за да бъде под наблюдение. Първата работа не тези хора ще е да уведомят и своите лични лекари, които, надяваме се, ще вдигат телефоните си при всяко прозвъняване.

Въпреки новата система за уведомяване, от МВР не разчитат само на съзнанието на хората, а продължават да приемат информация и от всички жители за прибрали се от чужбина хора. Проблемът е, че от РЗИ информацията все пак се забавя известно време. Паника и излишна подозрителност не са препоръчителни, но съзнание трябва всички да проявяваме.

Реклами

Категоричната препоръка е да общуваме само от разстояние, а най-добре дистанционно. Младите хора трябва да са особено коректни и да пазят своите възрастни роднини, защото опасността е главно за тях.

Постоянната препоръка е за подобряване на хигиената. И не само да си мием ръцете, ами и да се къпем. Не по 1-2 пъти на седмица, както наскоро чухме, ами всеки ден! А тоалетната хартия сама по себе си няма да ни повиши хигиената!

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.