От тази нощ – КПП-та на входа и изхода на областните градове

Приканват хората над 60 години да пазаруват сутрин между 8.30-10.30

Нови, още по-сурови мерки за справяне с разпространението на заразата с коронавирус обяви преди час министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

От 00.00 ч. тази нощ, на територията на цялата страна влизат в сила следните нови ограничения:

Спират се посещенията на паркове, градинки и детски площадки в цялата страна до второ нареждане. Полицията ще следи за изпълнението на забраната. За собствениците на домашни животни ще бъдат обособени места за разхождане на кучетата като трябва да спазват строго изискване да не се събират на групи и да не прекаляват с продължителността на разходката

Реклами

На входовете и изходите на всички областни градове ще бъдат изградени полицейски КПП-та, през които ще се пропускат пътуващи само с неотложни нужди: хора, които работят в друго населено място, хора, които имат нужда от лечение. Всички тези изключения ще трябва да се доказват с декларации, за които тепърва ще бъдат дадени инструкции. При работещите това трябва да е служебна бележка от работодателя.

Забранява се посещението на аптеки и хранителни магазини на хора под 60-годишна възраст в интервала 8.30-10.30 ч. сутринта, като се приканват хората над 60 години да пазаруват лекарства и продукти в този времеви прозорец. Целта е да не се смесва най-застрашената група от населението с по-младите, които може да са преносители на коронавируса, обясни министър Ананиев.

Мерките ще действат няколко дни и по преценка на щаба, ако не дадат ефект, ще се премине към пълна карантина, предупреди здравният министър.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.