924 са поставените под карантина в областта

Националната референтна лаборатория е отчела до момента 7 положителни проби от област Пазарджик. Това са жители на община Пещера, за които здравните власти, органите на МВР и местната администрация полагат всички необходими грижи и мерки за прилагане на карантина.

На територията на област Пазарджик, поставени под карантина са общо 924 лица, пристигнали от чужбина и преминали през ГКПП по суша, въздух и вода. Вчера, 24 март, в област Пазарджик са били доставени лични предпазни средства от Националния логистичен център в София, те са разпределени на лечебните заведения. Това са 5000 бр. хирургични маски, 700 бр. еднократни гащеризони, 5000 бр. ръкавици, 288 бр. респиратори, 714 бр. предпазни очила.

Тази информация сподели в профила си във Фейсбук областният управител на област Пазарджик Стефан Мирев.

„Отправям апел към всеки един от Вас – нека бъдем отговорни и дисциплинирани. Нека всеки един от нас да подкрепи мерките, които Министерски съвет и Народното събрание вземат в името на най- ценното човешко богатство – нашето здраве, здравето на децата ни, здравето на родителите ни, на нашите баби и дядовци“, казва още областният управител.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.