Има гратисен период за носенето на маски

По отношение на задължителното от днес носене на маски на обществени места по време на сутрешния брифинг ген. Мутафчийски заяви: „Заповедта на министъра е в резултат на продължително обсъждане, знаете, че има противоречиви мнения по въпроса. Болните задължително трябва да носят маски. Ние не измисляме нищо, което да не е вследствие на добри практики по света, източниците ни са Китай, Корея, Израел и големите страни в Европа, от снощи това е задължително и в Австрия и Израел. И там има недостиг на маски, но в тези няколко дни и седмици, доста предприятия се претрансформираха и изработват маски.“

Реклами

И допълни, че има гратисен период до 00,00 ч. в събота, в който хората могат да си закупят маска. От МВР ще уточнят точно къде трябва да се носи тя, но това са обществените места – магазини, аптеки, болници, градски транспорт, банки, административна приемна, приемните на КАТ, навсякъде където няма контролиран достъп“.

Генерал Мутафчийски уточни, че това е мярка, която отдалечава във времето предприемането на други по-рестриктивни мерки.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.