Право на отговор: Откритите от полицаи в дома на баща ми в Стрелча ловни патрони са законни

Няма нищо вярно в изнесената от ОДМВР – Пазарджик, информация за открити в дома на баща ми в Стрелча незаконни патрони, заяви пред „Време“ потърпевшият Вельо Илиев. Става дума за новината от бюлетина на полицията, публикувана вчера, 30 март, на сайта ни, за незаконно притежавани боеприпаси в жилището на мъж от Стрелча.

Според нея “…криминалисти от полицейското управление в Панагюрище извършили претърсване в къщата на стрелчанина В.И. – 47 г. Вътре органите на реда открили 80 ловни патрона 12-ти калибър и 9 патрона за нарезно оръжие. Те били притежавани от стопанина на къщата без той да има необходимото разрешение за това. Боеприпасите са иззети, а спрямо В.И. се води досъдебно производство”.

Спряха ме на 28 март вечерта, когато се прибирах от София в Стрелча в дома на баща ми, започна излагането на случая Вельо Илиев. В автомобила си той превозвал ловна карабина, но не носел документите й, както и своите. По думите му обискът е извършен в дома на баща му след 22:00 часа и там са намерени патроните. Илиев обаче е категоричен, че 9-те нарезни са за въпросната карабина, а останалите 80 – за другите му две ловни оръжия. За всички тях притежавам надлежни разрешителни, които са в законна сила и за които съобщих на полицаите, и не разбирам защо е изнесена информация, която не отговаря на истината, твърди потърпевшият, който заяви, че ще защити правата си по съответния законов ред в съда.

В потвърждение на думите си Вельо Илиев ни изпрати копия от разрешителното за трите притежавани от него ловни оръжия и списък на същите.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.