Замислят онлайн шахматен турнир посветен на Априлското въстание

Панагюрските шахматисти прехвърлиха мястото си за тренировки в интернет пространството. Там те мерят сили с шахматисти от цял свят в битки в онлайн платформа.

Възможно е и организирането на онлайн шахматен турнир в чест на Априлското въстание, тъй като поради карантината не може да проведем традиционния в момента“, коментира председателят на ШК „Оборище“ Христо Костурков.

Станалият традиционен турнир посветен на Априлската епопея, ще бъде отложен за неопределено време – след като се стабилизира обстановката не само в страната, но и на Балканския полуостров. „Тъй като турнира е международен и искаме пълна гаранция за безопасността за здравето на участниците“, допълни още Костурков. Официалните дати за провеждането му бяха определени за 9-10 май, но този период попада в срока за карантина.

Тепърва предстои кореспонденция с Международната федерация по шахмат за пререгистриране на турнира.

Тренировки се провеждат в зависимост от групите в сайта lichess.org СУ „Георги Брегов“ – понеделник 12:30 ч. неделя – 18:00 ч. Общи тренировки: 1-ва група – понеделник 18:00 ч., 2-ра група – вторник от 18:00 ч., 3-та група сряда от 18:00 ч., 4-та група – четвъртък 18:00 ч., в петък – турнир, а в събота се качват материали в Google Classroom.

Момент от една от тренировките

Онлайн тренировките се водят от 16-годишната надежда на панагюрския шах Гинка Юрукова.

За участия в онлайн турнири може да следите и на страницата на ШК „Оборище“.

Гинка Юрукова миналата година събра отбор на СУ „Георги Брегов“, който през тази година стана общински първенци на Пазарджик. Отборът е съставен само от момичета.

Успешно се включват в онлайн подготовката Радостин Гагов, Верка Атанасова, Илия Бимбашов, Анжелика Исламова, Светослав Цанков, Николай Шишков, Дарина Цоневска, които са най-редовните участници. Верка Атаносава има няколко добри класирания, както и Радостин и Николай.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.