Излезе решението по жалбата на ДПС за изборните резултати

Няма законови основания  за касиране на есенните избори за кметове и общински съветници в община Панагюрище. С това решение е излязъл преди дни VІ състав на Административен съд Пазарджик. Заседанието е проведено на 5 март 2020 г. Председател на съдийския състав е Христина Юрукова.

Според съда жалбата на представителя на ПП ДПС е „неоснователна“ и твърденията в нея са „недоказани“.Съответно те са отхвърлени.

С това решение, което все пак подлежи на обжалване, се потвърждава настоящият състав на Общинския съвет в Панагюрище, потвърждава се и валидността на всички взети решения на сесиите досега, което щеше да е обратно при противоположно решение на Административния съд.

Решението все пак подлежи на касационно обжалване пред Върховен административен съд, в 7-дневен срок Съдът потвърждава решението на ОИК от 28.10.2019 г. и от 31.10.2019 г. за определяне на резултатите от изборите на 27.10.2019 г.

Припомняме, че съдебната история се случи по повод протокола в Секция № 3, бе по жалба на представители на ДПС в секцията за грешен брой недействителни бюлетини, което евентуално би променило общия брой гласове за движението с акцент – влизане на един съветник от ПП ДПС. Е, няма да има промяна в състава. ОбС-Панагюрище е законосъобразен, както и взетите му решения.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.