7 са установените контактни лица на болния с коронавирус (видео)

Днес, 10 април, кметът на община Панагюрище Никола Белишки даде пресконференция по повод първия установен случай на COVID-19 на територията на общината. В пресконференцията участваха началникът на Районното управление на полицията в Панагюрище гл. инсп. Петко Шотлеков и управителят на МБАЛ „Уни Хоспитал“ д-р Красимира Чачова-Ранчева.

67-годишният пациент е хоспитализиран във „Вътрешно отделение“ на МБАЛ  „Уни Хоспитал“ и в стабилно състояние, няма нужда от реанимация. Температурата е овладяна.

Установени са 7 контактни на пациента с COVID-19 лица, които са поставени под карантина, каза гл. инсп. Шотлеков. Пациентът отрича да е имал контакт с лица от страни с огнище на коронавирус.

В „Уни Хоспитал“ се правят както бързи тестове, така и PCR тестове за COVID-19, посочи д-р Чачова. От понеделник до петък от 11,00 ч. до 13,00 ч. специално звено в болницата взема проби за изследвания за коронавирус на желаещите да го направят.

Ние сме тук, ние работим, ние сме подготвени! Ние сме на първа линия, а вие останете вкъщи, за да бъдем здрави”, призова д-р Чачова, „И всичко ще бъде наред!”, допълни кметът Белишки.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.