Първа отрицателна проба е дал пациента с COVID-19 лекуващ се в „Уни Хоспитал“ (видео)

Днес, 16 април, в сградата на Община Панагюрище се състоя брифинг, на който беше представена последната информация за епидемичната обстановка свързана с разпространението на COVID-19 на територията на общината, както и мерките, които се взимат на местно ниво. В брифинга участие взеха кметът на община Панагюрище Никола Белишки, гл. инсп. Петко Шотлеков – началник на РУП Панагюрище, д-р Красимира Чачова-Ранчева – управител на МБАЛ „Уни Хоспитал“ и отец Атанас Манолов – архиерейски наместник на Панагюрска духовна околия.

Д-р Красимира Чачова-Ранчева

В началото на срещата д-р Чачова съобщи, че първият открит болен от коронавирус на територията на общината, лекуващ се в МБАЛ „Уни Хоспитал“, е дал първа отрицателна проба за COVID-19, като пробата е взета на 7-ми ден от лечението му. Очаква се до 48 часа да излезе и втората проба на пациента. Ако и тя е отрицателна, наред с подобрение в клиничната и рентгеновата диагностика, то пациентът ще бъде изписан.

С втория резултат на пациента с COVID-19 са пуснати още 18 изследвания, като всички те са отрицателни. Трима са били със съмнителни и са били изолирани в съответна зона във Вътрешно отделение на панагюрската болница. Те са били потвърдени като отрицателни и пациентите са в стабилно състояние. Останалите проби са на медицински персонал, които са обслужвали съответните болни. За момента техните проби са отрицателни, като на 14-ти ден отново ще бъдат проконтролирани.

В „Уни Хоспитал“ е създадена строга организация. Спазват се всички противоепидемични мерки. Подсигурили сме сигурността както на нашите пациента, така и на работещия персонал“, заяви още д-р Чачова.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.