Излизайте само, ако това е наложително, приканват от ОДМВР-Пазарджик

В навечерието сме на изключително почитани и важни за нас християнски празници – Възкресение Христово. Паралелно с това сме поставени и пред изпитание, които изисква да проявим своята висока гражданска позиция, доблест и почтеност, като спазваме въведените мерки и ограничения. Те целят да създадат условия, при които да опазим себе си и нашите най-скъпи хора – възрастните родители и близки, от разразилата се вирусна инфекция.

Предвид на всичко това от Областната дирекция на МВР и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пазарджик предприемат и са планирали комплекс от мерки.

С голяма интензивност продължават работата си обособените осем КПП на входно-изходните точки от и към гр. Пазарджик. Полицейските служители позиционирани там имат за задача да следят стриктно за спазване на основанията за пътуване извън и към областния център. Неизрядните граждани или тези, чиито основания за пътуване не отговарят на изискванията ще бъдат връщани обратно. Полицейски служители от структурите на ОДМВР, от Районните управления в Пазарджик, Пещера, Велинград, Панагюрище и Септември ще дежурят в близост до всички християнски храмове, в които ще се отслужват литургии. Надяваме се повечето хора да останат по домовете си, да не излизат и да не отиват в храмовете, призовават от ОДМВР-Пазарджик. А там където ще има присъствие на граждани ще се следи за наличие на необходимата дистанция един спрямо друг и за еднопосочно движение при влизане и излизане от храма. Засилени дежурства са планирани и от екипите на пожарната, като през миналата седмица са извършени проверки за пожарната безопасност във всички църкви и манастири в областта.

Реклами

От ОДМВР-Пазарджик приканват хората да излизат само, ако това е наложително и при задължително използване на предпазни маски или шалове на лицето. Празнувайте в жилището, на терасата, на двора, общувайте чрез технологиите, но не ходете на разходки по паркове, детски площадки и други места, където може да има хора.

Благодарим на всички за разбирането, за търпението при спазване на ограниченията, които търпим заедно. Това е начинът да се опазим здрави, а на по-късен етап да възстановим социалния си живот и да продължим напред заедно. Служителите на МВР нямат задача и не горят от желание да налагат санкции на всяка цена, но ще следят стриктно за изпълнение на наложените мерки“, казват още от пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.