Бончевци сред първите в областта на олимпиада по история и цивилизация

Според официалните протоколи с резултати от областния кръг на олимпиадата по история и цивилизация, публикувани преди дни на сайта на СУ „Г. Бенковски” – гр. Пазарджик,  учениците от СУ „Нешо Бончев” оглавяват първите места в гимназиален етап. Десетокласникът Диман Куртев е първи с 65 точки от общо дванадесет ученици от същата възрастова група и има право да участва в национален кръг. На трето място е класирана неговата съученичка Християна Кокотанекова от Хв кл. с 54 точки. На крачки от първите е ученикът от Ха Илчо Машев с 42.5 т. Учениците са решавали отворени тестови въпроси за средновековна и възрожденска българска история, а последната задача за създаване на писмен текст е проверила знанията им за живота и делото на Софроний Врачански.

Реклами

От единадесетокласниците само трима ученици в цялата област са се явили на втори кръг. На второ място с 53.5 т. е ученичката от ХІб кл. в СУ „Нешо Бончев” Стела Дилова. Тя е показала добри исторически познания, решавайки тестовата част на олимпиадата, а на последния писмен въпрос е представила своите разсъждения за продължителното напрежение в отношенията между Изтока и Запада, известно като Студената война.

И тримата ученици са възпитаници на учителя по история и цивилизация в СУ „Нешо Бончев” – Георги Писков, който традиционно има своите първенци на областни олимпиади по предмета.

Информация: СУ „Н. Бончев”

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.