Д-р Росица Кръстева: Лекували сме пациенти с рак и с друг тип инфекциозни заболявания

Инфекцията с новия коронавирус се разпространява сред хората и няма вариант да бъде спряна, като си седиш вкъщи. Всички мерки имат за цел да ограничат заболяването. Това е въздушно-капкова инфекция – нещо, което се е случвало, случва се и ще се случва. Ние знаем какво да правим, когато има епидемия, пандемия. По-странното е, че този вирус има малко по-различни характеристики от тези, които познаваме досега“. Това коментира пред БНР д-р Росица Кръстева, началник на онкологичен център и началник на отделението по медицинска онкология в МБАЛ „Уни Хоспитал“.

Тя подчерта, че лечението на пациентите със злокачествени заболявания не бива да бъде спирано, но трябва да бъдат взети мерки, за да бъдат предпазени от заразяване.

„Това, че пациент е установен с Covid-19 не е драма… Преди три-четири месеца имахме грип А, последва грип Б, ние сме лекували пациенти с рак и с друг тип инфекциозни заболявания. Това не е драма, не е сензация“.

Пациентите с диагноза рак не са на първо място в рисковата група… Потенциалните мишени са хората с компрометирана имунна система“, подчерта д-р Кръстева.

Източник: bnr.bg
Интервю на Диана Дончева с д-р Росица Кръстева в предаването „Преди всички“

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.