Конкурс за нов председател на Панагюрския съд

Висшия съдебен съвет откри процедура за избор на ръководители в съдебната система – районни съдилища в страната. Без административен ръководител, тоест председател, са 14 съдилища в страната. За област Пазарджик това са съдилищата във Велинград и Пещера.

ВСС открива и процедура за избор на председател в още 13 съдилища, в които наближава крайният срок на мандата на настоящите председатели. Такъв е и случаят в Панагюрище. В момента председател на Районен съд – Панагюрище е Снежана Стоянова. Тя зае тази длъжност след конкурс, обявен към края на 2014 г. и осъществен в края на януари 2015 г. Стоянова бе издържала конкурса с великолепната оценка 5.82. Преди това тя е била говорител на Окръжна прокуратура – Пазарджик.

Мандатът на председателите по закон е 5 години. Няма други председатели на съдилища в областта, чийто мандат скоро изтича.
Съдия Снежана Стоянова има право да се кандидатира отново за председател на панагюрския съд. Законът позволява до два последователни мандата през целия професионален стаж на магистратите.

Решението за конкурсите е обявено в Държавен вестник.

Един отговор на “Конкурс за нов председател на Панагюрския съд

  1. Г – жа Стоянова е отличен юрист доказан във времето.Отличен административен ръководител и макар Панагюрския Районен Съд да е малък на фона на голямите районни съдилища като СРС например по нищо не отстъпва по бързина качество и прецизност на постановените от съдийте Стоянова Стателова и Татарева. Здраве и Късмет Г жо Стоянова и деразайте към нов 5 годишен мандат заслужавате го !!!!

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.