Книгата „Магията „Минута е много“ събра над 4 хиляди въпроса от любимата тв игра

Изданието стана факт с подкрепата на фондация „Асарел“

Коя подправка се получава от дървото аптечна пимента? Какъв цвят имат флавините? Кое семейство двусемеделни растения има по корените грудки с азотосвързващи бактерии?

Въпросите не са от предстоящите матури за зрелостниците, а от най-новата книга на проф. д-р Лилия Райчева – „Магията „Минута е много“, издадена с подкрепата на фондация „Асарел“. Това е седмо поредно издание, посветено на любимата телевизионна игра, която до 2011 година всяка събота следобяд приковаваше зрителите зад телевизионния екран. В книгата са събрани над 4 хиляди въпроса от всички 756 издания на предаването с човечето Минутко, с уста като цип и неговите реплики „Няма време!“, „Ами сега?“, „Грешка!“ и „Браво!“.

„Изказвам сърдечна благодарност на фондация „Асарел” за подкрепата за това юбилейно издание“, каза проф. д-р Лилия Райчева – създател на „Минута е много“ и автор на книгата. „Минута е много” се доказа като най-доброто българско телевизионно състезание, правено по оригинална авторска концепция, възпитаващо у поколения българи дух на честна надпревара сред знаещите. Навремето то бързо стана популярно, защото предложи нов стандарт в съществуващите дотогава игри. През годините изгради високи професионални качества и обществен престиж за БНТ благодарение на труда на много телевизионни работници, интелигентни участници и активни зрители. Благодарение на подкрепата на „Асарел-Медет“АД две предавания се проведоха в Панагюрище и в Панагюрски колонии“, припомни проф. д-р Лилия Райчева.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.