Панагюрище почете Ботев и загиналите за свободата на България (видео)

Днес, 2 юни, в Панагюрище, както и в цяла България бе ден за поклонение пред паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на родината ни.

Вой на сирени точно в 12,00 ч. прикова всички в града ни за минута мълчание и поклон пред героизма на Ботев и загиналите за свободата на родната ни земя. Минута мълчание, в която всеки можеше да се замисли за примера даден ни от предшествениците ни и дали ние успяваме да пазим завета им и ценим ли пролятата от тях кръв. Дали сме достойни техни следовници …

Пред Вечния огън бяха поднесени венци и цветя на почит от зам.-кмета Галина Матанова, председателя на ОбС – Панагюрище Христо Калоянов, Исторически музей – Панагюрище, ЦПЛР – Панагюрище, Общинска библиотека „Стоян Дринов“, обществени и образователни институции, политически партии, фирми и др.

От 1901 година насам 2 юни официално се чества като Ден на Ботев и на загиналите за свободата на България, а от 1948 г. точно в 12 часа всяка година сирени ни приканват към едноминутно мълчание в цялата страна.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.