На 18 юни стартира второто издание на BASE

Второто издание на „Бизнес академия за стартиращи предприемачи – BASE“ стартира на 18 юни в Панагюрище. Проектът е инициатива на сдружение „Индустриален клъстер Средногорие“ и се осъществява с подкрепата на „Асарел-Медет“АД, Община Панагюрище и фондация „Америка за България“.

В първото издание на BASE, което се проведе през миналата година, се обучиха общо 75 човека, които искаха да развиват свой собствен бизнес в общините Панагюрище, Мирково и Етрополе. В Панагюрище общо 21 атрактивни бизнес идеи бяха разгледани от авторитетно жури, като проектът за Сладкарска работилница „Марая“ на Христина Байрякова бе класиран на първо място. Втора награда получи идеята на Мариела Джиджинкова за Еко ателие „Художествено стъкло“, а на трето място беше класиран проектът на Гергана Раленекова за създаване на агенция „Кенгуру“ – за доставка на покупки по домовете.
„Желанието за провеждане на курса за втора година в Панагюрище е породено от положителния отзвук на първото издание, както и от реалния успех и силната мотивация на панагюрци да получат знания и умения относно изграждането на бизнес идея и реализирането й“, казаха организаторите от „Индустриален клъстер Средногорие“.

Целта на проекта е да помогне на участниците с бизнес умения и представи пред тях възможностите, които регионът предоставя за развитие на предприемачеството, както и да насърчи устойчиво развитие на града и местната общност.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.