Тенис турнира в Панагюрище се отлага за 2021 г.

Топ спортното събитие на Панагюрище няма да се състои тази година. ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open бе предвиден за септември, но предвид епидемичната обстановка в цял свят, организаторите ще се въздържат от провеждането му. Отлагането има принципен характер и е за първи път от старта през 2015 г.

COVID-19 провали много знакови събития и наруши естествения ритъм на човечеството, тъй като доби форма на пандемия. Един от най-пострадалите бе спортът и неговия годишен календар не само в България. Историческо ще е и отлагането на Олимпийските игри. Те ще се проведат през 2021 г. с домакинството на Токио. Японците направиха вече сериозни инвестиции, но приходите им ще се забавят с една година.

Припомняме, че петото издание на турнира през миналата година предизвика огромен интерес в Него взеха участие над 300 състезатели от цял свят. За пети  път Панагюрище бе световна столица на тениса на маса.

Реклами

Организаторите се надяват, че с подкрепата на генералния спонсор „Асарел-Медет” АД, както и на партньорите ПОК „Съгласие” и Министерството на младежта и спорта, „България и Панагюрище ще могат да приемат едно от най-елитните спортни състезания през 2021 г.“

Очаква се шестото издание на Турнира да бъде от новосформираната верига на Международната федерация по тенис на маса – WTT. Със създаването на сериите, световната централа ще се стреми към повишаване на нивото на организация и привличането на още по-класни играчи.

Нека припомним също, че елитното спортно събитие стана възможно през 2015 г. благодарение на амбицията и решителността на проф. Лъчезар Цоцорков, който винаги бе готов да откликне на всяко нестандартно и полезно за Панагюрище предложение.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.