Традиционната кръводарителска акция започна в „Асарел-Медет“ АД

Днес, 15 юни, е първият ден от безвъзмездната кръводарителска акция в „Асарел-Медет“ АД, която ще продължи до 19 юни. Традиционно екипът на Здравна служба „Асарел“ си партнира с Районния център по трансфузионна хематология – Пловдив, като заедно се включват в националната кампанията „Капка по капка – живот“.

Всеки ден от 9.30 до 14.30 часа се дава възможност на всеки желаещ работник да прояви един от най-висшите хуманни жестове, какъвто е доброволното кръводаряване.

Тази година акцията протича при строго спазване не епидемичните мерки, регламентирани от министъра на Здравеопазването и заповедите на ръководството на компанията.

За по-добрата и безопасна организация от Здравна служба “Асарел“ е въведено предварително записване на желаещите да участват в кампанията за доброволно и безвъзмездно кръводаряване. Спрямо него е изготвен график, спазването на който се следи стриктно от служителите в здравната служба и по този начин се предотвратява струпването на хора.

Въпреки предприетите мерки и тази година не липсват желаещи да дарят кръв, а първи днес бяха Диана Тухчиева и нейния син Иван Тухчиев, които работят в отдел „Строителство“. Техният пример последваха още много техни колеги, а по план до края на обявеното време за първия ден на кръводарителската акция трябва да преминат общо 30 човека.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.