Конкурс за проекти от Фондация „Л. Цоцорков“

Фондация „Лъчезар Цоцорков“ обявява конкурс за проекти за социално-емоционално образование. Конкурсът стартира на 15 юни, а срокът за подаване на писма за интерес е 3 юли. За финансиране на своите идеи могат да кандидатстват неправителствени организации, училища и висши учебни заведения. Не се изисква съфинансиране.

 „Изграждането на социални и емоционални умения е важен аспект от благополучието и академичния успех на учениците, а нашата цел е да предоставим полезна и удобна за потребителите система, която да подкрепи усилията на учителите в това образователно направление. Искаме да помогнем учениците да се научат да разпознават, разбират и регулират емоциите си ефективно“, се казва в поканата за кандидатстване.

Проектите трябва да включват поне една от следните дейности:

● Обучения на учители, образователни експерти или родители;
● Изграждане/изработване на системи за оценка на социалните и емоционални умения на учениците, за да помогнат при вземането на педагогически решения;
● Създаване на системи, които позволяват оценяване на въздействието по отношение на:
– академично въздействие;
– измерване на житейски и социално-емоционални умения на ученици;
– промени в климата на училищната среда.

Дейностите предполагат обучение на учители и мултипликатори, проследяване, наставничество, текущ мониторинг, оценка и разработване на учебни програми.

Ще се насърчават проекти, изпълнявани в партньорство. Не се поставя изискване за осигуряване на съфинансиране на проекта, но диверсификация на финансирането и устойчивостта на организацията-кандидат ще се смятат за предимство при оценка на предложенията.

До 3 юли т.г. кандидатите трябва да изпратят „писмо за интерес“, в което да представят идеята на своя проект в не повече от две страници. Авторите на най-добрите идеи ще бъдат поканени да подадат пълно проектно предложение до 28 август т.г. Одобрените за финансирани ще бъдат обявени през октомври т.г.

Плащанията по проектите ще се осъществяват под формата на авансови вноски, до 80% от общата сума на отпуснатите безвъзмездни средства. Окончателното плащане ще бъде извършено след одобрение на финалния доклад за проекта, като това плащане е предназначено за възстановяване или покриване на останалата част от допустимите разходи след края на периода на проекта.

Пълна информация за конкурса https://tsotsorkovfoundation.bg/wp-content/uploads/2020/06/konkurs-obrazovanie.pdf.

За въпроси: info@tsotsorkovfoundation.bg

Семейната фондация „Лъчезар Цоцорков“, основана през 2019 г., е частна фондация, чиято основна цел е да допринася за развитието на българското общество чрез оказване на подкрепа за културата и изграждането на таланти, чрез насърчаване на иновациите и постиженията в образованието и здравеопазването, чрез подпомагане на благополучието на деца в неравностойно положение. Фондацията приоритено се фокусира върху изграждането на ценностна система при децата и младежите, която да послужи за тяхното израстване като пълноценни и успешни личности.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.