Велопоход в подкрепа на борбата с диабета организира Лайънс клуб

Лайнс клуб – Панагюрище организира велопоход под мотото „Да победим диабета”, който се проведе в рамките на града тази сряда, 17 юни. Дъждът не попречи на около 40 велоентусиасти да се включат в инициативата и да финишират успешно в подножието на Мемориален комплекс „Априлци“ в центъра на града.

Стартът бе даден в 18,00 часа при знака на Лайнс клуб. Минути преди това всички участници получиха специално изработени за събитието фланелки.

Участниците преминаха по предварително определения маршрут, включващ обиколка по околовръстните улици на Панагюрище. Финалът бе на площад „20 април” 30 минути по-късно. Мероприятието протече при спазване на противоепидемичните мерки за безопасност при масови събития на открито и съблюдаване на задължителната социална дистанция.

На финала велосипедистите ги очакваше кетъринг, подсигурен от организаторите. Те се нагостиха с минерална вода, плодове и пица, специално изработена в кафе-клуб „Аделини” от брашно с лимец, здравословна храна, каквато трябва да консумират диабетиците, и полезна за всички хора.

Президентът на клуба Нено Иванов изказа благодарност към подкрепилите инициативата.

Велопоходът се провежда за четвърта поредна година и се утвърди като едно от традиционните събития, организирани от Лайнс клуб – Панагюрище, включено в годишния клубен календар .

Събитието се проведе в подкрепа на един от основните приоритети на Международното Лайънс движение и международните програми на Световната здравна организация за борба с диабета. Освен „Лайънс клуб” – Панагюрище, подкрепа за провеждането му оказаха и Ротари клуб – Панагюрище, Община Панагюрище, РУ на МВР гр. Панагюрище.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.