Професионалната гимназия връчи дипломите на зрелостниците си (видео)

На празнична церемония състояла се вчера, 25 юни, 51 ученици от Випуск 2020 на Професионалната гимназия по индустриални технологии мениджмънт и туризъм получиха дипломи за средно образование, а 46 от тях и свидетелства за професионална квалификация.

Церемонията започна с ритуал по предаване на училищното знаме. Директорът на гимназията инж. Лушка Апостолова удари училищния звънец и плисна менче с вода пред порасналите момичета и момчета, които прекрачиха за последен път прага на родното училище. Гости на тържествената вечер бяха представители на фирмите партньори на училището по дуалната програма на обучение „Асарел Медет”АД, „Оптикоелектрон Груп”АД, „Оптикс”АД, „Майкро Оптикс Юръп“ ЕООД, родители и близки на абитуриентите. Поздравителен адрес до зрелостниците беше изпратил кметът на община Панагюрище Никола Белишки.

В деня за равносметка директорът Апостолова съобщи, че средният успех на Випуск 2020 е много добър 4.67, успехът от всички държавни зрелостни  изпити е добър 4.12, а средният успех от държавните изпити за професионална квалификация е много добър 4.65.

Редом до зрелостниците на импровизираната сцена бяха и класните им ръководители: инж. Людмила Гашурова, Дечка Мангова, Райна Паланкалиева и инж. Петрана Цветкова.

Реклами

Отличниците на випуска бяха седем, като с най-висок успех, отличен 5.85 е Габриела Кавъркова. Те получиха и подаръци от училището и фирмите-партньори.

Всички зрелостници на Професионалната гимназия получиха за спомен по една атрактивна маска, за да им напомня за условията, в които премина последната година от тяхното обучение.

„Скъпи момичета и момчета от Випуск 2020, вие днес затваряте една страница от вашия живот и правите първата крачка в едно дълго пътуване. Днес вие получихте вашите дипломи за завършването, вътре пише колко сте добри или не сте добри по литература, математика, физика, история, но има и едни други, невидими дипломи, за тях вълнението, любопитството и съчувствието към другия, тази грамотност на сърцето, ще бъдат важни. Никой няма да ви изпитва повече, никой няма да ги преподава специално, никой, освен живота.  Искам да ви кажа, че истинското учене започва сега! Нека никога животът не ви пише двойките, които ние понякога сме ви спестявали! Благодаря ви, че избрахте нашето училище да получите средното си образование в него!”, каза директорът на гимназията инж. Лушка Апостолова.

„Следвайте мечтите си и не се отказвайте от тях, въпреки че ще се сблъсквате с трудности и предизвикателства. Ще допускате грешки и ще се учите от тях. Човешкият живот е път, пожелавам Ви попътен вятър. А онези от Вас, които успешно преминахте дуалната форма на обучение – от името на ръководството на „Асарел-Медет”АД искам да Ви уверя, че ще се радваме ако изберете да станете част от екипа на нашата компания”, каза в приветствието си към абитуриентите директор „Човешки ресурси“ в „Асарел-Медет“ АД Бисерка Янева.

11 от завършилите паралелки с минни специалности от дуалната форма на обучение, получиха покани за работа в „Асарел-Медет”АД.

Поздрави отправиха още Даниел Даскалов, директор „Ресурси” в „Оптикс”АД и инж. Соня Славкова, мениджър „Логистика” в „Оптикоелектрон Груп”АД.

„Искам да ви пожелая желанието ви за знание никога да не угасва“, пожела на абитуриентите Даниел Даскалов.

„Пожелавам ми да бъдете здрави и целеустремени, да се уповавате на знанията и уменията, които сте получили и да следвате мечтите си“, каза Соня Славкова.

От името на Ротари клуб – Панагюрище Нистор Хаинов връчи награда на отличника на випуска Габриела Кавъркова, а на всички зрелостници пожела: ”Не позволявайте от граждани да ви правят поданици, отстоявайте свободата, бранете я и бъдете себе си!”.

На финала зрелостниците по традиция преброиха до дванайсет, хвърлиха високо във въздуха своите шапки и поеха уверено към своя нов живот.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.