И до днес Читалището пише своята ярка история (видео)

Дейността на Читалище «Виделина» през 2019 г.

Успешна 2019 година  отчете екипът на Народно читалище  «Виделина-1865». Това стана на общо събрание на организираните самодейци към Читалището в малката ритуална зала на организацията. Отчетът бе представен от Председателя на Читалището Спаска Тасева. Според нейното обобщение «поставените в програмата за дейност цели и задачи бяха изпълнени. И имаме всички основания  да смятаме, че с работата си достойно дописахме историята му“.

Богатата културна дейност на организацията има своите почитатели и това, според доклада, дава самочувствието, че самодейците и техните изяви са нужни на Панагюрище.

Официално регистрираните членове на читалище „Виделина“ са 186. Но културните прояви говорят за много повече приятели и съмишленици.

11 на брой са представленията на театралните състави през 2019 г. и всички те преминаха при подчертан интерес и пълен сало. От читалището преброяват над 4 000 брители на постановките общо. Самостоятелните концерти на музикалните състави са 7, като участниците в съставите са над 120 човека, а в школата по китара редовни занимания имат 7 деца.

Читалището е сред най-активните партньори на общината в нейните събития по национални дати и празници, включително като партньорство – общо 30 броя.

Съставите, които функционират ритмично и от десетилетия под крилото на Читалището са: Духов оркестър „Делчо Радивчев”, смесен хор, ВГ „Радеан”, Театрален състав „Виделина”, младежка театрална студия, литературен клуб, детска школа по китара и ударни инструменти са съставите, които очертават творческата ни визия през 2019 г.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.