Според ПрайсуотърхаусКупърс минният бранш е в добро състояние

Международният валутен фонд прогнозира 3% свиване в световната икономика за 2020 г., но смята, че минният бранш е в добро състояние. Като причина за това посочва солидните финансови резултати през 2019 г. и разумните капиталови разходи. Прогнозата на PwC (ПрайсуотърхаусКупърс) за 2020 г. е за оперативни печалби от приблизително 6% на най-големите минни компании. Според PwC пандемията засяга „умерено 40-те водещи минни компании, като явно преценката се отнася за добивните компании, опериращи във всички страни по света.  

Реклами

В доказателство идва фактът, че „цената на акциите в Топ 40 се възстановява по-бързо от някои от основните индекси през последните пет месеца.“

Едновременно с това на сайта си https://www.mining.com/ дружеството съобщава данни на минните дейности в Перу: „майската продукция на мед е спаднала с 42,2%, докато на златото е намаляла с 65,1%. Производството на цинк се срива до 75,7%, а на среброто – до 65,8%“. Обяснението е едно – пандемията.

Производството на медна руда от Фрийпорт, Индонезия, е 11,15 милиона тона до месец май, което е 83% от заложената цел, според информация от индонезийски източници. Производството на злато във Freeport е 8 511 килограма, което е едва 71% от планираното. Информацията е също от сайта на престижната световна организация.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.