Риболовно състезание в Бъта през Детската ваканционна седмица

Пандемията не попречи на малките риболовци от Бъта да се порадват на тазгодишния пореден празник на реката в селото. По организация на Кметството и Читалището днес се състоят традиционното състезание, което събра на една място щастливите усмивки на деца и родители. Малко рибки си уловиха малчуганите, но удоволствието им беше голямо. А накрая се върнаха на брега, за да пуснат обратно във водата рибките. Уловът бе малък – 617 грама общо от 10 деца, но какво от това, нали лятото е щастливо. Пък и за всички имаше награди, дори по две. Което остана кметът раздаде на всички участници. Той посочи, че наградите са осигурени от „Асарел-Медет“, за поредна година впрочем.

Най-„богат“ бе уловът на Мартин Атмаджов, който донесе до кантарчето цели 247 грама рибки. Най-малката рибка хвана Раян Гешев и пое наградата си с най-красива усмивка. Най-тежката риба донесе Ивайло Влахов – 54 грама, а най-малкият участник бе Александър Атмаджов.  Усмихна се и най-голямото каръче Георги Сиводошев, който не бе успял да си хване рибка, но получи голям живарник с пожеланието другия път да го напълни.

Много се забавляваха и възрастните. Препатили риболовци споделиха с усмивка, че точно в тази част на реката има много риба, но децата все още има какво да учат, за да напълнят кофичките си.

Всички деца получиха от Мария Кършева грамоти за участие в състезанието, а някои и за участие във всички празнични събития през Лятната детска седмица в селото. В скоро време в Читалището ще бъде подредена изложбата на детски рисунки и фотографии и ще бъдат поканени всички да ги разгледат, но без специална церемония, „за да не предизвикваме опасност от зараза, поясни кметът Георги Александров, засега селото е спокойно и хората са добре“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.