„Сестра“ на Светла Цоцоркова грабна голямата награда на София Филм Фест

Снимка: София Филм Фест

Светла Цоцоркова за носител на голямата награда „София – град на киното“ в 24-тия Международния конкурс за първи и втори игрални филми София Филм Фест. Международното жури отличи нейния филм „Сестра“, в който тя е  режисьорът и продуцент в творчески тандем с продуцента Светослав Овчаров.

Фестивалът 111 филма от 48 държави. 88 филма могат да бъдат гледани до 19 юли на online.siff.bg.

„Сестра“ е вторият пълнометражен филм на режисьорката след дебютния „Жажда“. Световната премиера е на фестивала в Сан Себастиан, в програмата „Нови режисьори“. Там филмът е отличен със специален диплом. Веднага след това „Сестра“ е купен за разпространение в Китай и Франция. Десет дни по-късно получава приза за операторско майсторство на фестивала „Златна роза“ във Варна. Още десет дни по-късно получава наградата на младежкото жури на фестивала във Варшава.

Реклами

През следващите седмици „Сестра“ получава голямата награда в Скопие на фестивала Cinedays и голямата награда за най-добър филм на фестивала в Котбус – Германия.

Главната роля в „Сестра“ изпълнява Моника Найденова, откритие на Светла Цоцоркова от първия й филм „Жажда“. В останалите роли са Светлана Янчева, Асен Блатечки, Елена Замяркова, Валентин Ганев, Иван Савов и Александър Бенев.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.