10 новородени бътовчета с паметни медали

Общо 9 са новородените в село Бъта през 2019 г. Днес те и майките им бяха поканени от кмета на селото Георги Александров за кратко тържество на открито. Пред читалището той връчи на малчуганите малки медали с датата на тяхното рождение и трите им имена. На обратната страна на медала пък се вижда логото на селото с думите „Традиция и бъдеще“.

Нека този знак е за спомен през целия живот на децата, за да знаят къде е коренът им, откъде са тръгнали родовете им. Нека знаят, че тук винаги са добре дошли, поясни Александров смисъла на този жест, организиран от кметството за поредна година.

Децата – 5 момчета и 3 момичета, са жители на селото и родителите им си ги отглеждат тук. Медалче получи и едно момченце, чиито родители живеят извън селото, но корените им са тук. „Няма да делим децата, те са си все наши“, допълни кметът и с усмивка раздаде медалите на всяка майка под благосклонните погледи на присъстващите. Приятно беше и да се види, че хората спазваха дистанция и не се струпваха, без да бъдат подканяни изрично.

Реклами

До края на лятото от кметството се надяват, че ще могат да връчат паметни медали и на още 5 деца, родени 2020 г. до момента, както и на още 3, които родителите водят в селото всяко лято – при баба и дядо.

Дано още нараства селото с деца, говореха си възрастните и поздравяваха младите майки. Впрочем, всички знаят, че в последните година – две в селото са продадени около 20 къщи на външни хора, от Панагюрище и от по-далеч. Това променя облика на селото особено по някои негови улици.

По-големите деца в селото в момента подреждат изложба със свои рисунки и фотоси. Те ще поканят всички да ги разгледат във фоайето на читалището, без специален ритуал, за да не се събират много хора накуп в затворено помещение.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.