183 г. от рождението на Апостола отбелязахме в Панагюрище (видео)

183 г. от рождението на Апостола отбелязахме в Панагюрище. На 18 юли се навършват 183 години от рождението на Васил Иванов Кунчев, останал в паметта на поколенията като Левски и Апостола на свободата. Събитието стартира в двора на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм пред паметната плоча на Апостола. Присъстваха представители на Общинска администрация, учители и ученици, посещаващи летните занимания, организирани от ЦПЛР-Панагюрище.

Децата рецитираха стихове посветени на Апостола, а след това с минута мълчание и сведени глави присъстващите почетоха паметта му.

От името на Община Панагюрище, „Асарел-Медет”АД, Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, ученици бяха поднесени цветя на признателност пред паметната плоча на Апостола

Реклами

След това децата посетиха къща-музей „Лекова къща“, където се проведе откритият урок „Дякон Левски в Панагюрище“. За живота и делото на Васил Левски разказа Владислав Влайков, уредник в Исторически музей – Панагюрище, завеждащ отдел „Най-нова история“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.