Национална информационна кампания На открито за бизнеса „Новите мерки по Ваша мярка”

В дните 21 юли (вторник)  и 23 юли (четвъртък) 2020 г., служителите на Дирекция „Бюро по труда” – Панагюрище ще посрещнат работодатели и търсещи работа лица на открито от 10:00 ч. до 14:00 ч. на ул. „Д-р. Лонг” № 3 /пред сградата/. Експертите ще бъдат на разположение на представителите на бизнеса, за да отговорят на техните въпроси за новите антикризисни мерки, които предлага Агенцията във връзка с пакета ЗАЕТОСТ х 3, чиято цел е бърза и оперативна подкрепа за бизнеса в условията на ограничения, наложени с въведената извънредна обстановка по повод разпространението на COVID-19:

  • Проект „Заетост за теб” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020”, предоставящ подкрепа за реинтеграция в заетост на безработните лица, останали без работа вследствие от възникналата пандемия и разпространението на коронавируса COVID – 19;
  • Проект „КРАТКОСРОЧНА ПОДКРЕПА ЗА ЗАЕТОСТ В ОТГОВОР НА ПАНДЕМИЯТА ОТ COVID-19” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020”, предоставящ подкрепа в сферата на транспорта и туризма;
  • стартиралата на 15.07.2020 г. мярка с нов дизайн 60/40 – Процедурата за кандидатстване на работодатели за изплащане на средства за запазване на заетостта по реда на ПМС 151/03.07.2020 г.

Търсещите работа лица и работодателите, засегнати от кризата, ще получат изчерпателна информация за услугите, които предлагат бюрата по труда, заедно с различните актуални възможности за финансово подпомагане на дейността им. Така те ще бъдат максимално улеснени в избора на точната мярка и точният подход за бързо възстановяване. Експертите от бюрото по труда ще бъдат готови да отговарят на въпроси, да консултират и да дават насоки, за да могат възможно най-голям брой представители на бизнеса и търсещи работа да се възползват от подкрепата на държавата.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.