В ИСУН вече излизат списъци с успешните проекти на микро- и малки предприятия

1707 кандидати вече са подписали договори за финансиране по процедура „Подкрепа на микро- и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“. Тази седмица са одобрени още 547 проектни предложения с номера от 60001 до 7000.

Невероятно голям е броят на кандидатите, които успяха да входират през ИСУН своите проекти за подкрепа от 3 000 до 10 000 лева. От общината по непотвърдена информация кандидатите са поне десет. В този смисъл не се знае за колко от тях ще стигнат заделените средства. Чеха се и отговорни гласове, че сумата може да бъде увеличена, за да се удовлетворят всички нуждаещи се дружества, които докажат, че са закъсали с бизнеса си заради пандемията.

Реклами

Предоставената безвъзмездна финансова помощ по одобрените проектни предложения от публикувания списък по седма оценителна сесия е на стойност 4 794 352,54 лв.

На портала в ИСУН ритмично се публикуват списъците на одобрените проекти. По първоначално задание кандидатстването беше максимално улеснено, само по електронен път и без много търсене на „под вола теле“, както е най-често при европрограмите. Очаква се улеснено да бъде и отчитането на разходването на безвъзмездната помощ, което не значи, че ще се правят големи компромиси.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.