Стартира приемът за „колективната мярка“ по ПРСР

Активна есен за земеделците по Селската програма

От 13 юли стартира приемът на проекти по подмярка 16.4 „Подкрепа за хоризонтално и вертикално сътрудничество между участниците във веригата на доставки“ на Програмата за развитие на селските райони. Тя е насочена към късите веригите за доставка и местните пазари. Общият размер на финансовата помощ по процедурата е 15 646 400 лв.

Чрез нея ще се подпомогне създаването на местните пазари и късите вериги за доставки чрез сътрудничество между участниците в тях. По този начин потребителите ще имат възможност да купуват продукти директно от местните производители.

В “къса верига на доставки“ участват ограничен брой икономически оператори, поели ангажимент да си сътрудничат. Те трябва да са от близките териториални отношения между производители, преработвателни и потребители.

Реклами

Като „местни пазари“ се определят пазарите, които са в радиус от 75 км от стопанството, което произвежда съответния продукт. В този радиус трябва да се осъществяват както преработката на продукта, така и продажбата му на крайния потребител.

За подкрепа по тази мярка може да се кандидатства с колективни проекти. Максималният размер на финансовата помощ на проект е 586 740 лв., а минималният – 15 000 лв.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.