РИОСВ-Пазарджик с глоби за над 130 000 лв. през юли

За 130 500 лева глоби наложи през юли 2020 г. РИОСВ-Пазарджик, съобщиха от ведомството. Глобите са за нарушение на екологичното законодателство, констатирани при извършени 99 планови и извънредни проверки в 84 обекта. Издадени са 56 предписания, съставени са 7 акта.

За заустване на отпадъчни води със съдържание, превишаващо индивидуалните емисионни ограничения са съставени актове по Закона за водите на шест дружества. За неправилно съхранение на химични вещества и смеси е съставен акт на юридическо лице.

Реклами

Директорът на РИОСВ-Пазарджик Костадин Гешев  е издал осем наказателни постановления спрямо юридически лица, като три от тях са с парична санкция: 1 400 лв. за нерегламентирано изхвърляне на неопасни отпадъци, 50 000 лв.а нерегламентирано третиране на опасни отпадъци и 7 000 лв. .за неизпълнение на условие от регистрационен документ.

По Закона за водите е издадено наказателно постановление срещу юридическо лице, за заустване в канализационната система на отпадъчни води без пречистване със съдържание над определените максимално допустими концентрации, в размер на 50 000 лева.

По Закона за опазване на околната среда са наложени две имуществени санкции на юридически лица – за неизпълнение на условия от комплексното разрешително – 15 000 лв. и за монтиране на нова инсталация, която не е подложена на процедура по преценяване – 5 000 лева.

На фицически лица също са наложени глоби: една от 100 лв. за производство на дървесни пелети без процедура по оценка за съвместимост, и една от 1 000 лв. за незаконна сеч на дърва в резерват.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.