Зографова стана гид по маршрут на Патриарха на българската литература

На разходка с Иван Вазов и Евгения Марс покани почитателите на класика Иван Вазов литературният критик Катя Зографова. Снощи вечерта (26 август, 1830 ч.) тя поведе хората по литературен маршрут из Борисова градина, свързан с живота на Патриарха.

От доста години Катя Зографова е главен уредник на Вапцаровия музей в София, автор е на 15 изследвания на живота и творчеството на редица български творци. Миналата година тя е избрана за Творец на годината на община Панагюрище по номинация на в. „Време 2001“.

В профила си във фейсбук Катя посочи, че като литературен гид ще разкаже „за Вазовата София между Борисовата градина и салона на Евгения Марс“, за първообраза на градината на швейцарския градинар Даниел Неф, за това как младите писатели Елин Пелин, Стилиян Чилингиров, Стоян Загорчинов тайно следвали кумира си, без да посмеят да му се обадят, по тогавашното спокойно и просторно Цариградско шосе и пр. Специално внимание, обеща Зографова, ще обърне на Евгения Марс – спътничка в живота на Вазов в последните му 16 години, която нарича своя „достойна колега“. Събитието на Зографова е посветено на 170-годишнината от рождението на Иван Вазов и е част от серията творчески форуми, посветени на класика на българската литература.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.