В „Уни Хоспитал“ за пръв път бе извършена смяна на тазобедрена става с преден достъп

Д-р Димитър Стаматов и д-р Йовко Червенков, специалисти по ортопедия и травматология, извършиха уникална по рода си операция за смяна на тазобедрена става – за първи път в МБАЛ „Уни Хоспитал“. Разрезът се прави в слабинната гънка и е незабележим, истинското предимство на метода е, че не се режат мускули и операцията е много щадяща за пациента, споделиха двамата специалисти.

Този миниинвазивен метод води до бързо възстановяване в рамките на дни и не се налага допълнителна физиотерапия. Веднага след операцията пациентите нямат рестрикции за движенията в ставата, могат да се навеждат напред и да си кръстосват краката. Рискът от луксация на ставата е почти нулев, а кръвозагубата и болката след такъв вид смяна на тазобедрена става са минимални. Няма дренажи, пациентът се мобилизира веднага след като отмине ефекта на упойката. Типът интервенция дава възможност да се сменят двете стави в една операция, с много добър козметичен ефект е, болката преминава след няколко дни, няма ограничения за възрастта и пола на пациентите.

Д-р Стаматов коментира, че 63-годишният пациент, на който е извършена операцията се чувства отлично, допълвайки, че интервенцията се извършва рутинно в „Уни Хоспитал“.

За повече информация: тел. 0357/88 581

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.