Четирима местни предприемачи бяха отличени във второто издание на проекта BASE

Четирима предприемачи от община Панагюрище ще получат финансова подкрепа за развитие на своя бизнес, след като бяха отличени във второто издание на проекта BASE – на Индустриален клъстер „Средногорие“ и фондация „Америка за България“.

На 10 септември, след 3-месечно обучение, бяха представени общо 15 атрактивни бизнес идеи, като проектите бяха оценявани от проф. Цветан Давидков от Стопанския факултет на Софийски университет „Св. Климент Орхидски“, Надя Захариева от фондация „Америка за България“ и Борислав Враджалиев – регионален мениджър на Goodyear за България. Те класираха на първо място два бизнес плана – на Татяна Пенчева от село Бъта, за ферма за калифорнийски червеи и производство на биотор, и на семейство Павел и Кунка Вутови, които имат магазин за цветя в Панагюрище. Второто място също бе поделено между двама местни предприемачи – Кунка Каишева, която представи своята идея за бутикова пекарна, и Петя Настева с нейното арт ателие „Изработено със сърце“.

„Асарел-Медет“АД подкрепи инициативата за развитие на местното предпримачество, като за втора година беше партньор на Клъстера при реализацията на проекта в Панагюрище и осигури средствата за наградния фонд. На представянето на бизнес идеите присъства директор „Човешки ресурси“ Бисерка Янева, която връчи наградите на отличените бизнес проекти.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.