Ремонтират сградата на Полицията и Пожарната

Поредният одобрен проект по ОП „Региони в растеж“, част от Инвестиционната програма за изпълнение на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на община Панагюрище 2014-2020 година, е „Ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници и създаване на достъпна среда в сградата на Районно управление „Полиция“ – Панагюрище и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Проектното предложение цели да осигури по-добри условия на работа на служителите в РУП и РС – ПБЗН чрез подобряване качеството на условия на труд и създаване на модерна, екологична и енергийно-ефективна работна среда в административната сграда, както и осигуряване на достъп на хората с увреждания.

Проектът е на стойност 700 372,40 лева.

Реклами

Проектните дейности са насочени към ремонт и обновяване на административните сгради на Районно управление „Полиция“ (РУП) – Панагюрище и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РС – ПБЗН). Обектът на интервенция представлява комплекс от две сгради, свързани помежду си и долепени на калкан. Сградата на РУП е масивна, стоманобетонна пететажна, а на РС – ПБЗН е масивна, стоманобетонна четириетажна сграда. При изпълнение на проекта ще бъдат реализирани дейностите в съответствие с предписанията на техническия паспорт и енергийното обследване, включително и за осигуряване на достъпна архитектурна среда.

Срокът на изпълнение на проекта е 24 месеца.

Изпълнението на проекта ще доведе до по-висока енергийна ефективност, ще допринесе пряко за намаляване на крайното енергийно потребление, както и ще подобри мобилността на хората с увреждания, и косвено ще допринесе за намаляване на парниковите газове.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.