Сдружение „На орището“ стартира проект за младежки дейности

В предстоящите почивни дни Сдружение „На орището” – село Попинци с Управител Мария Шангова, стартира изпълнението на проект „Знаещи, здрави, силни, творящи”, разработен и финансиран по две от мерките в направление „Младежки дейности” на Община Панагюрище  – решаване на конкретни социални въпроси и насърчаване на здравословния начин на живот.

Основната цел, която организаторите са си поставили  е създаване на интерес и мотивация за водене на здравословен начин на живот на младежите чрез формиране на полезни хранителни и двигателни навици, предпазване от наркозависимостите и активно търсене на интересни занимания за водене на пълноценен живот.

Всяка събота и неделя до края на октомври младежите ще бъдат запознавани от специалисти в 5 различни области – предпазване от изкушенията на улицата, използване на фитнеса за поддържане на здраво и красиво тяло, пълноценното хранене като важна сфера от природосъобразния избор, а фотографията и българския танц като модели за творчески увлечения в търсенията на младия човек за осмисляне на свободното време и изграждане на ценностна система.  

Реклами

Първи гост-лектор на Сдружението ще бъде Пламен Петров, който чрез темата „Дизайнерска дрога – достъпност, въздействие, рискове” ще разшири и обогати знанията на младежите и техните родители за  изкушенията на улицата, разпространението на психоактивни вещества и тяхното въздействие върху човешкия организъм, по думите на лектора,  най-сигурната превенция срещу употребата им. Пламен Петров има солиден опит в борбата с наркоразпространението като е спецполицай от отдел „Наркотици” на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” и е носител на награда на МВР ,,Полицай на годината“ за 2011 г. във връзка с установени и задържани големи количества наркотични вещества.

Останалите лектори, поканени да се включат са фитнес-инструкторът Димитър Оряшков с темата „Силата е в теб“, специалист по хранене  по темата „Нашата храна за здраве и красота“, д-р Николай Радулов с въведение в любителската фотография и хореографът Мария Шангова  в занятие „В ритъма на здравето с българско хоро“.  

В края на изпълнението на проекта са предвидени три събития, които да обобщят и отпразнуват представеното и осмислено знание – кулинарна фото-изложба, изработване на презентация „Знаещи, здрави, силни, творящи” и заключително събитие с танцова фиеста, конкурс и награждаване на активните участници.

Всички дейности по проекта ще се проведат в танцовата зала на ФТС „Тангра“ и прилежащото й пространство, а за практическата част на „Силата е в мен“ ще бъде използвана спортната площадка на ОУ „Отец Паисий“ – партньор по проекта.

Ръководителят на проекта Мария Шагова, в екип със специалистите Пенка Пиперкова и Евгения Загорска, канят всички младежи и родители, които имат желание да присъстват на някоя от темите, да го заявят на телефони 0889825156 /М. Шангова/ и 0886 899 801 /Е. Загорска/. Участието е напълно безплатно и доброволно, а записването ще продължи до запълване на групите. 

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.