Стартира Европейската седмица на мобилността в общината

Ежегодната кампания на Европейската комисия „Европейска седмица на мобилността“, с национален координатор – Министерството на околната среда и водите, насърчава участието на органите на местното управление в инициативи, свързани с устойчива градска мобилност, водещи до намаляването на замърсяване на въздуха, шумовото замърсяване, задръстванията, пътно-трансранспортните произшествия и здравословните проблеми.

Основен принцип на кампанията е популяризирането на множеството ползи за околната среда и здравето на хората от използването на различни начини за придвижване, насърчава се умното придвижване и използването на устойчива мобилност. Тази година темата е „Чиста мобилност за всички“, като мотото е „Избери как да се придвижиш“.

Реклами

Ръководството на Община Панагюрище, отправи покана  и предостави възможност на сдружения, организации, училища, детски градини, публични институции, бизнес и заинтересовани граждани да се включат в тазгодишната кампания и с общи усилията да превърнем общината ни в по-добро място за живеене. Програмата за провеждане на Европейската седмица на мобилността 2020 бе отворен документ и всеки, който желаеше, можеше да заяви собствена инициатива.

И тази година, за 13-ти път,  на територията на общината ще се проведат поредица от дейности, които може да видите в програмата:

 ПРОГРАМА ЗА СЕДМИЦА НА МОБИЛНОСТТА В ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ за периода 16 – 22 септември 2020 година


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.