Панагюрски огнеборци проведоха пожаро-тактическото учение в Парк хотел „Асарел“

Днес, 18 септември, панагюрските пожарникари заедно със своите колеги от Аварийно-спасителната служба към “Асарел-Медет”АД проведоха съвместно пожаро-тактическото учение. Горещо точка в учението бе Парк хотел „Асарел“.

Реклами

Щом пристигнаха на мястото, пожарникарите получиха бързи указания от гл. инсп. Симеон Симеонов. Огнеборците, оборудвани с лични предпазни средства и дихателни апарати, построиха гасителни линии до „горящите” помещения на хотела.

След като огнеборците „изгасиха“ хотела и оказаха помощ на човек от персонала, който бе изнесен с носилка, мястото на действие се пренесе на паркинга. Там огнеборците обясниха разликите между различните видове пожарогасители и кой в каква ситуация трябва да се ползва.

„Подобно учение се провежда за пета поредна година и в него показахме, че нашата служба е в добра кондиция“, заяви ръководителят на Аварийно-спасителната служба към “Асарел-Медет”АД инж. Красимир Кръстев и допълни, че асарелци притежават необходимата техническа обезпеченост и професионализъм, за да се справим с подобни и с много по-тежки ситуации.

На учението присъстваха и децата от ДГ „Пролет“. Малчуганите, техните учители, както и персонала на Парк хотел „Асарел“ научиха как трябва да реагират в случай на пожар.

Накрая на учението всяко дете можеше да се докосне до екипировката на пожарникарите и да седне в техния специализиран автомобил.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.