Европейската седмица на мобилността в община Панагюрище

Дейностите по програмата за Европейската седмица на мобилността в община Панагюрище са изпълнени с множество събития в детските градини и училищата.

Децата от ДГ „Звънче“ изработиха рисунки и апликации на тема „От игра – беля“, деца и родители направиха колективен проект „Улицата и моята безопасност“, проведено бе състезание в детската градина с участието на децата на 3-та и 4-та подготвителни групи под наслов „Вече съм голям, правилата знам!“

Учениците от ОУ „Проф. Марин Дринов“ – клуб „Движим се безопасно“, с ръководител г-жа Пепа Машева, рисуваха на тема “Избирам как да се движа”. С отличената рисунка на Анна Жиликова от 5 клас бе изработен плакат.

Дриновци раздадоха брошури, посветени на Европейската седмица на мобилността.

Вчера, 21 септември, Община Панагюрище, съвместно с РИОСВ-Пазарджик,  се включи в  инициативата „Бъди зелен! Слез от колата си поне за ден!“, като призова жителите на общината да  изберат екологичен и здравословен начин за придвижване.

Днес, 22 септември, седмицата на мобилността ще завърши с провеждането на колопоход в Същинска Средна гора, който ще стартира в 9:00 часа от паметника на загиналите във войните за национално обединение на България на площад „Цар Освободител“.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.