Иван Иванов първи на Ротари-маратона на язовир Батак

Традиционният Ротари-маратон се проведе вчера, 22 септември, за 15-а поредна година в района на язовир Батак. Организатори на спортното събитие, посветено на Деня на независимостта, са Ротари клубовете в Пазарджик, Велинград и Панагюрище.

В надпреварата се включиха 58 състезатели от цялата страна. Маратонците премериха сили в две дистанции – 21 км. и 10 км. Най-младият участник в състезанието бе на 11 години, а най-възрастният на 72.

Реклами

Областният управител Стефан Мирев, който също е ротарианец, връчи плакети и медали на победителите в двете дисциплини.

На първо място в 10 км. дистанция при мъжете се класира Иван Иванов, преминал трасето за 36 мин. В същата категория при жените, победител е Деляна Тодорова с време 56 минути. В по – дългата дистанция от 21 км., победител при мъжете е Ангел Ангелов с време 1ч. 22 м. При жените първото място е за Дима Ганчева, преминала трасето с време 2 ч. 10 м. Всички участници в състезанието получиха грамоти от президента на Ротари клуб Пазарджик Александър Чалъков. Организаторите благодариха специално на кмета на община Ракитово за подкрепата и домакинството. Основното на Ротари маратон не е дистанцията, а обиколката на язовир Батак. За организаторите са важни духът на съпричастност и любов към природата.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.