Няма интерес към доброволчеството в областта

Доброволци от БЧК-Панагюрище участваха в обучение за реакция при наводнения и последващи кризи. То се проведе с. Бошуля на 11 септември и бе част от реализацията на проект „Центрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения“ на МВР и Консорциум „Дикон-БЧК“. Бяха представени теми по защита от бедствия и аварии, както и практически упражнения за реакция на спасителни екипи в случаи на наводнения и първа помощ за хора, пострадали при това природно бедствие.

Въпреки усилията за окомплектоване на екипи по общини, готови да реагират професионално при бедствия и аварии, в областта няма желаещи за доброволци. Оказва се, че община Панагюрище се вписва най-добре и по този показател.

Реклами

Най-добре окомплектован е екипът на Велинград – 20-те човека запълват квотата. Панагюрище е само с човек назад – 19 доброволци. В Стрелча обаче ситуацията е трагична – необходими са 15 човека, желаещите са едва 5. В община Септември пък няма нито един доброволец. В Пазарджик има достатъчно доброволци – 29 желаещи при квота 30.

Доброволните формирования в областта трябва да са общо от 250 човека, но регистрираните са едва 143-ма. Припомняме, че доброволците са необходими при спасителни операции, ограничаване на пожари, издирване на хора, неотложни възстановителни работи и други дейности, свързани със защитата на населението от бедствия и аварии.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.