Осъдиха пловдивчанин, наклеветил полицейски началник в I see you KAТ-Панагюрище

Пловдивчанин стана клиент на Темида, след като наклевети полицейски началник в социалните мрежи. Ръководителят на районното управление в Панагюрище Петко Шотлеков подал тъжба, тъй като бил набеден в престъпление, съобщи сайта trafficnews.bg.

На 14 август 2019-та година в групата I see you KAT-Панагюрище се появила публикация с текст „Снимането на органите на реда е опасно. Петко Шотлеков отправя заплахи с убийство бъдете внимателни, защото те ни пазят от лек сън“. Не след дълго подсъдимият и тъжителят се изправили пред Пловдивския районен съд. Шотлеков подал и граждански иск, с който претендирал за обезщетение за претърпени неимуществени вреди. Той поискал от магистратите да му бъдат присъдени 3 000 лв. за причинените стрес и безпокойство в резултат на публикацията. 

Реклами

В крайна сметка, съдът признал подсъдимия за виновен. Тъй като той бил чисто съдебно минало, магистратите заменили наказанието му с административно. Той ще трябва да заплати глоба в размер 1 000 лв. Претенцията на полицейският началник за обезщетение също била уважена, но размерът му бил намален до 600 лв. Подсъдимият ще трябва да покрие и разноските по делото, възлизащи на почти 1 000 лв. 

Предстои да станат ясни и мотивите, с които съдът е постановил присъдата. Решението подлежи на обжалване. 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.