Представят „Черно на бяло“ тази вечер в Джуджевата къща

Тази вечер (23 септември) 18,30 ч. в Джуджевата къща ще се състои представянето на юбилейната антологична книга „Черно на бяло“ от Стоян Радулов. Илюстрациите на книгата са дело на художника Пепа Маркова.

Сред красивия двор на възрожденската Джуджева къща в Панагюрище с домакинството и съдействието на Мария Петришка, в компанията на творческия екип на книгата, и със специалното участие на музикантите Михаил Караиванов и Нонка Маслева.

Реклами

Да се насладим на думите и тяхното богатство на нюанси, смисли и памет; да преминем през приказките на живота от радостта на детството до тъгата на зрелостта; да се насладим на красивата музика с топлите ноти на глас и китара. За да си припомним, че животът има и друга страна – не само на кризи, пандемии и тежки реалности – а и на красота, мечти и надежда.

Ето какво пише един от рецензентите на изданието, писателят Георги Спасов:
„Черно на бяло“ е лична антология, събрала в себе си най-добрите поетични текстове на Стоян Радулов по един забележителен повод: 25 години от началото на творческия му път. Авторът е преди всичко човек, който търси отговорите на човешкото ни предназначение. Няма съмнение, че неговата разнопосочна ерудиция е плод на упорити – а може би понякога и мъчителни – изследвания на човешката природа.“

Книгата е отпечатана след частично финансиране по проект „Панагюрище – духовност и творчество в едно“ на Община Панагюрище, както и с любезното спомоществователство на Фондация „Асарел“ – Панагюрище – сдружение с нестопанска цел, извършващо общополезна дейност.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.