МВР ще бди на изборите в Стрелча

Трима мерят сили в частичния вот за кмет

Екипи на полицията и пожарната ще следят за нормалното протичане на изборния ден в общините, за спазването на обществения ред, осигуряване на пожарната безопасност тази неделя, 23 септември. Причината е провеждащите се частични избори в три селища от областта – Стрелча, Септември и с. Аканджиево, общ. Берово. Предприемат се комплексни мерки за подготовката и осигуряване на нормалното протичане на изборния процес.

Реклами

Сформирани са оперативни щабове в областната дирекция и районните управления в Панагюрище и Септември, както и условия за осъществяване на ефективен информационен обмен с Окръжната и районните прокуратури в областта. Извършва се постоянно взаимодействие с Областната администрация в Пазарджик, Регионалната здравна инспекция и общинските избирателни комисии. Предстои доставянето на бюлетините и изборните материали, които ще бъдат транспортирани под полицейска охрана до общините в Септември, Стрелча и Белово.

Сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Пазарджик и районните управления в Септември и Панагюрище ще работят на 26 и 27 септември /събота и неделя/. Ще бъдат връчвани изработените лични карти на гражданите, които ще гласуват, а на тези които са ги загубили, повредили, унищожили или са им откраднати ще им бъдат издавани удостоверения за гласуване.

Припомняме, че в Стрелча мерят сили Георги Павлов, бившия зам.-кмет на община Панагюрище, издигнат от инициативен комитет, Стойно Чачов, бивш кмет на Стрелча, кандидатура на АБВ, и Димитър Кунчев от ПП „Обединена социалдемокрация“.
В подкрепа на Георги Павлов тази седмица пристигна Мария Габриел от ГЕРБ, тъй като в стрелчанския случай ГЕРБ и БСП играят заедно и агитират за Павлов.
В сряда пък в града дойде лично председателят на Партия АБВ Румен Петков, за да подкрепи партийната кандидатура на Чачов.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.