Павлина и Надя показаха какво е „Убавото на лошото“ (видео)

Напук на COVID кризата Арт клуб „Асарел“ организира свое събитие. В бар „Мустанг“ този вторник, 29 септември, гостуваха Павлина Йосева – Пинче и Надежда Цанкова, които представиха своя марков спектакъл „Убавото на лошото“. С много артистизъм двете дами пресъздадоха битови и „домашни“ ситуации в мерена реч. С жив хумор и ирония, покрай комичните ситуации, те поставиха сериозни социални проблеми като миграцията, чуждопоклоничеството, отчуждението, житейската и духовна безпътица. Диалозите вървяха леко и естествено с екзотичния за панагюрци вкус на североизточния говор. В края на вечерта Павлина Йосева ни върна и към сериозната си поезия, обърната към актуални обществени събития и проблеми.

Двете дами споделиха, че представлението е играно десетки пъти през последните години, включително и в Испания. „Изненадващо и за нас испанците приеха адаптираните текстове много добре, защото сме близки като манталитет и отношение към живота“, разказа Надежда Цанкова.

Реклами

След спектакъла двете авторки раздадоха автографи и се поговориха с новите си приятели от Панагюрище, като се отвори дума и за шоуто „България търси талант“, в което Павлина имаше запомнящо се участие.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.