Подготвят шахматен турнир за Деня на Машиностроителя

Шахматен турнир в чест на Деня на Машиностроителя ще се проведе на 10 октомври в спортна зала „Арена Асарел“, начален час ще е 9:30. Организатори на спортната проява са ШК „Оборище“, ШС „Асарел – Медет“, Община Панагюрище.

Турнирът ще се проведе в 7 кръга. Ето и предварителния график:
9,30 ч. – първи кръг;
10:00 ч. – втори кръг;
10:30 ч. – трети кръг;
11:00 ч. – четвърти кръг;
11:30 ч. – пети кръг;
12,00 ч. – обедна пауза;
13:00 ч. – шести кръг;
13:30 ч. – седми кръг;
14:15 ч. – награждаване.

Контрола за игра ще е 10 минути плюс 5 секунди за ход. ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА КРАЙНОТО КЛАСИРАНЕ СА: Основен показател – общ брой събрани точки. Допълнителни показатели: 1.Лична среща в съща точкова група; 2.Бухолц медиана; 3. Бухолц; 4. Брой победи. 5.Зонеборн Бергер. Допълнителните показатели се изчисляват, съгласно заложените параметри в съдийската компютърна програма Swiss Manager. Важат правилата на FIDE за ускорен шахмат. Турнира няма да важи за Ело рейтинг.

Реклами

Право на участие имат първите 40 записали се състезатели и дарили 1 лев (за подпомагане на материалната база на клуба). Броят на участниците е ограничен заради пандемията от Ковид 19. От деца учещи извън общината ще се изисква да нямат карантинирани съученици в паралелките си, а при участниците работещи във фирми – да нямат карантинирани свои колеги. Турнирът няма такса за участие.

Победителят ще получи Плакет на машиностроителя, медали ще има за първенците в генералното класиране 1-во, 2-ро, 3-то място. Млад машиностроител – медали за участници до 8 години 1-во, 2-ро, 3-то място. Медали за състезатели до 10 години 1-во, 2-ро, 3-то място. Медали за шахматисти до 12 години 1-во, 2-ро, 3-то място. Медали ще има и за участниците до 14 години, както и за тези до 16 години 1-во, 2-ро, 3-то място. Сеньори над 65 години 1-во, 2-ро, 3-то място, също и награда Ветеран машиностроител.

По време на турнира телефоните задължително се оставят на съдийската маса, както чанти, раници и пакети. В залата ще се ползва античийтинг устройство, за да се възпрепятстват опитите за нечестна игра. Състезател хванат с телефон или друго комуникационно устройство по време на кръга ще губи автоматично партията.

Записване извършва Христо Костурков на имейл: cristo_l_kosturkov@abv.bg и тел. 0882 212 691.

При изпращане на заявка, желаещите да участват в турнира, трябва да отбележат в коя възрастова група са, година на раждане, Фиде номер, ЕЛО.

Към момента турнира все още няма арбитър.

Фирми, които желаят да подпомогнат провеждането на турнира, могат да се включат с награди. Със събраната сума от участниците, ще бъде закупен един или два шаха за ШК „Оборище“.

Носенето на маски е задължително!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.