Посланикът на Япония впечатлен от вината на „Румелия“

Негово превъзходителство Хироши Нарахира посети панагюрската винарска изба

Посланикът на Япония в България Хироши Нарахира посети Винарска изба „Румелия“ днес, 3 октомври. Домакините Цвета и Румен Костови запознаха госта подробно с процеса на винопроизводство на виното – от приемането на гроздето до вече готовите за продажба бутилки. Високопоставеният гост остана впечатлен от високите стандарти, които се спазват в панагюрската изба, а качеството на произвежданите тук вина го очарова.

Посланик Нарахира сподели, че виното с търговска марка „Мерул“ е най-доброто от вината от сорт мавруд, които се произвеждат в България и изрази увереност, че ще бъде добре прието и на взискателния японски пазар.

Гостът, който е посланик на Япония в България едва от три месеца, сподели, че за този кратък период е успял да посети доста винарски изби в страната ни. Винопроизводството тук е на високо ниво, но за жалост все още българските вина са слабо познати на японския пазар. Посланикът посочи, че една от входните врати към японските пазари на вино са международните конкурси, които ежегодно се организират там, като препоръча повече наши вина да бъдат представени там. Интересна особеност на един от големите форуми за вино провеждани в Япония, е това че журито е съставено само от жени. Точно на него, вероятно през следващата година ще присъстват и вината на ВИ „Румелия“.

Реклами

Посланик Нарахира дегустира едни от най-добрите вина на „Румелия“, които спечелиха на панагюрската изба много отличия от сомелиерски форуми в чужбина. Той остана очарован от качеството им, като пожела те да могат да достигнат до колкото се може повече ценители в страната на изгряващото слънце.

След посещението си във Винарска изба „Румелия“, посланик Нарахира посети Исторически музей – Панагюрище, за да види оригиналът на Панагюрското златно съкровище, от което остана силно впечатлен. Очарован остана и от гостоприемството на домакините от Джуджевата къща.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.