В ОПРР ще има вече пари и за селата

Южен централен район, в който е и област Пазарджик, ще получи по-голямо финансиране от европейските фондове в следващия програмен период 2021-2027 г. спрямо сегашния бюджет на програмите по линия на ОП „Развитие на регионите“.

Пловдив ще е центърът на растеж, като ще има достъп до приоритета за градско развитие.

12 градски общини с население над 15 000 души ще са бенефициенти на програмата по приоритетната ос за интегрирани териториални инвестиции. В тази група е и община Панагюрище, както и Септември, Велинград, Пещера и др. Останалите 45 селски общини ще са бенефициенти на Програмата за развитие на селските райони, където попада община Стрелча, Лесичово, Батак и др.

Реклами

Интересното е, че новата ОПРР ще покрива териториите на целите общини, включително и селата, които досега бяха „бели петна в програмите“. Всички се надяват, че така в малките селища ще могат да се изпълнят редица инфраструктурни дейности. Въпреки това се очаква партньорство с общинските центрове. Средства ще се отпускат и от останалите оперативни програми, за да се постигне по-голям ефект.

16 ще са членовете на новия Регионалния съвет за развитие. За област Пазарджик това са кметовете на Пазарджик и Сърница Тодор Попов и Неби Бозов

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.